Als je een hostingpakket hebt bij Neostrada dan kun je een verbinding maken via FTP. Dit kan met het programma FileZilla. Dit is een gratis programma wat je gebruikt om in te loggen op je hosting account. Zo beheer je gemakkelijk alle bestanden. FileZilla is niet door ons ontwikkeld. Wij leveren daarom geen garantie op of ondersteuning voor dit programma.

Inhoudsopgave

FileZilla downloaden

1. Ga naar de website van FileZilla;
  2. Klik op Download FileZilla Client;
  3. Installeer FileZilla.

Type verbinding

Om verbinding te maken met FileZilla kun je twee manieren gebruiken:

• Snelverbinden
  • Via Sitebeheer

Beide methoden worden hieronder behandeld:

Snelverbinden

1. Start FileZilla;
  2. Vul bovenin de volgende gegevens in;
  3. Host: Voer je domeinnaam in als je domeinnaam al actief is, of voer het serveradres in. Het serveradres voor normale hostingpakketten is 'wwwXX.totaalholding.nl' en voor premium hostingpakketten 'premiumXX.totaalholding.nl'. Je vervangt 'XX' met het nummer van de server waar je hostingpakket op staat;
  4. Gebruikersnaam: Hier vul je jouw cpanel gebruikersnaam of de gebruikersnaam van je aangemaakte FTP-account;
  5. Wachtwoord: Hier vul je jouw cpanel wachtwoord of het wachtwoord van je aangemaakte FTP-account;
  6. Poort: 21;
  7. Klik op Snelverbinden;
  8. Je hebt nu succesvol verbinding gemaakt met je hosting account. Je kan nu alle bestanden beheren.

jFJR6j1o3m-0Obl6ByoBKF1dFBE9Y-Fefg

Sitebeheer

1. Start FileZilla
  2. Klik op menu-item Bestand;
  3. Klik op Sitebeheer;
  4. Klik op Nieuwe site.

pxeIdJkE80eSOKftTU3iWw2wEE1oxmphZA

Gegevens

Vul een naam in zodat je deze verbinding vaker kan gebruiken. Vul vervolgens de volgende gegevens in:

• Host: De server waarmee je verbinding wilt maken. Voer je domeinnaam in als je domeinnaam al actief is, of voer het serveradres in. Het serveradres voor normale hostingpakketten is 'wwwXX.totaalholding.nl' en voor premium hostingpakketten 'premiumXX.totaalholding.nl'. Je vervangt 'XX' met het nummer van de server waar je hostingpakket op staat.
  • Poort: 21
  • Protocol: FTP - FIle Transfer Protocol
  • Encryption: Gebruik expliciete FTP via TLS beschikbaar
  • Inlogtype: Normaal
  • Gebruiker: Hier vul je jouw cpanel gebruikersnaam of de gebruikersnaam van je aangemaakte FTP-account
  • Wachtwoord: Hier vul je jouw cpanel wachtwoord of het wachtwoord van je aangemaakte FTP-account

2fnlgPTThR7qatCXo4FYxKo-qqvZSzzjFQ

Klik op Verbinden om verbinding te maken. Je hebt nu succesvol verbinding gemaakt met je hostingaccount. Je kan nu alle bestanden beheren.