Wil je een mailadres toevoegen aan een mailprogramma? Dan heb je een aantal gegevens nodig. We zetten ze hier voor je op een rijtje. Je kunt hiermee je mail toevoegen aan bijvoorbeeld Outlook of Apple Mail. Gebruik je liever onze webmail? Kijk dan hier

Inhoudsopgave

Inleiding

In deze handleiding vind je een makkelijk overzicht van de gegevens die je nodig hebt om je mailaccount toe te voegen in bijvoorbeeld Outlook. Loop je tegen foutmeldingen aan en werkt je mail niet? Kijk dan hier: Als je e-mail bij Neostrada niet werkt.

Inkomende mail

• Gebruikersnaam: Dit moet je emailadres zijn. Bijvoorbeeld: emailadres@kennisbank.neo
  • Wachtwoord: Dit moet je email wachtwoord zijn.
  • Server: Dit moet in de meeste gevallen mail.domein.extensie zijn (waarbij je domein vervangt door je domein en extensie door de extensie zoals .nl of .com). Dus in ons voorbeeld: mail.kennisbank.neo. Mocht je gebruik maken van G-Suite of Office 365 installaties voor de email zal je hiervoor de instellingen ontvangen van de beheerder.
  • Poort: Voor IMAP verbindingen is dit poort 993, voor POP3 is dit 995. We raden gebruik van IMAP, dus poort 993, aan.
  • Versleutelingsmethode: Dit moet SSL/TLS zijn.

Uitgaande mail

• Gebruikersnaam: Dit moet je emailadres zijn. Bijvoorbeeld: emailadres@kennisbank.neo
  • Wachtwoord: Dit moet je email wachtwoord zijn.
  • Server: Dit moet in de meeste gevallen mail.domein.extensie zijn (waarbij je domein vervangt door je domein en extensie door de extensie zoals .nl of .com). Dus in ons voorbeeld: mail.kennisbank.neo
  • Poort: Dit moet poort 465 zijn voor verzending via de SMTP server.
  • Versleutelingsmethode: Dit moet SSL/TLS zijn.

Adressen en postvakken

Voordat je deze gegevens kunt invoeren in je mailprogramma, maak je eerst een postvak aan met een mailadres daaraan gekoppeld. Je doet dit in de beheeromgeving van je pakket. Je leest in dit artikel hoe je dat doet.

DNS (MX, SPF, etc.)

Om van e-mail gebruik te kunnen maken is het belangrijk dat de juiste MX records zijn ingesteld voor je domeinnaam. Standaard staan deze goed ingesteld op het moment dat je een domeinnaam hebt geregistreerd. Ben je hier toch niet zeker van? Controleer met behulp van dit artikel of je DNS goed is ingesteld.