Via cPanel stel je gemakkelijk een doorverwijzing (lees: 301 redirect) in. Dat is handig wanneer je meerdere domeinnamen hebt die naar een enkele website moeten doorverwijzen of wanneer je een domeinnaam naar een externe website wilt doorverwijzen.


Inhoudsopgave


Stappenplan

1. Log in op cPanel.

2. Klik onder de categorie Domeinen op Omleidingen.

3. Op het nieuwe scherm heb je keuze uit twee verschillende types, namelijk Definitief (301) en Tijdelijk (302). Wanneer de redirect niet tijdelijk is, dan selecteer je het eerste type, anders het tweede.


Type doorverwijzing


4. Kies welke domeinnaam je wilt doorverwijzen. Je kan er ook voor kiezen om alle domeinnamen die je in cPanel hebt staan door te verwijzen naar hetzelfde adres. Als je dat wilt, selecteer je ** Alle openbare domeinen **. In het voorbeeld kiezen we ervoor om een enkele domeinnaam door te verwijzen.


URL


5. Voer onder Omleidingen naar de bestemming in, bijvoorbeeld http://www.google.nl.

6. Geef onder vervolgens aan of je wilt dat jouw domeinnaam met en/of zonder www. wordt doorverwezen.


Met of zonder www doorverwijzen


7. Zet een vinkje voor Omleiding met jokerteken als je wilt dat ook alles na de '/' wordt doorverwezen.

Voorbeeld: als je jouwdomein.com wilt doorverwijzen naar jouwdomein.nl en je maakt gebruik van een omleiding met jokerteken, dan wordt jouwdomein.com/pagina/subpagina doorverwezen naar jouwdomein.nl/pagina/subpagina.

8. Klik op Toevoegen.


Doorverwijzing verwijderen

Om een doorverwijzing/redirect te verwijderen klik je bij de betreffende doorverwijzing op Verwijderen. De doorverwijzing/redirect wordt dan direct verwijderd.